Krokety z husích jater

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
847 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
60 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěná a omytá husí játra nakrájíme na kousky, osolíme a opepříme. Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli osmahneme na másle, přidáme játra a chvíli je podusíme.
  • 2
    Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky, přidáme k játrům a krátce osmahneme. Vmícháme 2 vejce a zahustíme 10g strouhanky. Za stálého míchání přisypeme polohrubou mouku.
  • 3
    Ze směsi vytvarujeme na prkénku obdélník vysoký 1,5cm a necháme vychladnout. Krájíme z něj hranolky široké asi 5cm, obalíme je v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance.
  • 4
    Krokety smažíme na sádle na pánvi dozlatova.
  • 5
    Vhodnou přílohou jsou petrželkové brambory.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.