Krokety z husích jater
45 min.
Ingredience
- 400gramůJátra husí
- 200gramůStrouhanka
- 50gramůCibule
- 20gramůMouka polohrubá
- 50gramůMáslo čerstvé
- 10gramůSůl
- 4kusyVejce slepičí
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50gramůŽampiony čerstvé
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 150gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
847 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
60 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očištěná a omytá husí játra nakrájíme na kousky, osolíme a opepříme. Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli osmahneme na másle, přidáme játra a chvíli je podusíme.
- 2Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky, přidáme k játrům a krátce osmahneme. Vmícháme 2 vejce a zahustíme 10g strouhanky. Za stálého míchání přisypeme polohrubou mouku.
- 3Ze směsi vytvarujeme na prkénku obdélník vysoký 1,5cm a necháme vychladnout. Krájíme z něj hranolky široké asi 5cm, obalíme je v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance.
- 4Krokety smažíme na sádle na pánvi dozlatova.
- 5Vhodnou přílohou jsou petrželkové brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.