Krokety z mletého filé

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
327 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
14 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
156 mg
Cukr
504 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Částečné rozmrazené filé nakrájíme na kousky a pokapeme citronovou šťávou. Necháme odležet v chladu asi 30 minut.
  • 2
    Potom kousky filé krátce opečeme v horkém oleji. Po prochladnutí je umeleme spolu se sardelovými řezy (nebo sardelovou pastou), přidáme sůl, žloutky, šalvěj, podle potřeby trochu strouhanky a vše zvlhčíme mlékem.
  • 3
    Ze vzniklé hmoty tvarujeme šišky, obalíme je v mouce, rozšlehaných bílcích a ve strouhance. Krokety zvolna smažíme v horkém oleji.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.