Krokety z mletého filé
55 min.
Ingredience
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1lžičkaŠalvěj sušená
- 2lžíceStrouhanka
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceCitronová šťáva
- 4kusySardelové řezy
- 1lžičkaSůl
- 600gramůFilé z aljašské tresky
- 3lžíceOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
327 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
14 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
156 mg
Cukr
504 mg
Postup přípravy
- 1Částečné rozmrazené filé nakrájíme na kousky a pokapeme citronovou šťávou. Necháme odležet v chladu asi 30 minut.
- 2Potom kousky filé krátce opečeme v horkém oleji. Po prochladnutí je umeleme spolu se sardelovými řezy (nebo sardelovou pastou), přidáme sůl, žloutky, šalvěj, podle potřeby trochu strouhanky a vše zvlhčíme mlékem.
- 3Ze vzniklé hmoty tvarujeme šišky, obalíme je v mouce, rozšlehaných bílcích a ve strouhance. Krokety zvolna smažíme v horkém oleji.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.