Krokety z telecího masa
95 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 250gramůTelecí plec
- 80gramůMáslo čerstvé
- 70gramůStrouhanka
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový květ
- 1lžičkaSůl
- 2kusyVejce slepičí
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,13litrMléko polotučné
- 1,25litryVoda pitná
- 100mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1194 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
95 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso uvaříme doměkka v osolené vodě.
- 2Z 10 g mouky a másla připravíme světlou jíšku, zalijeme ji trochou mléka a vývaru z masa a připravíme hustý bešamel.
- 3Do mixéru nalijeme trochu mléka, přidáme prochladlé maso nakrájené na kousky, bešamel, 1 vejce, cibuli, sůl, pepř a muškát. Vše mixujeme asi 2 minuty.
- 4Směs dáme do mísy a podle potřeby zahustíme strouhankou. Tvarujeme malé krokety, obalíme je v mouce, rozšlehaném vejci a ve strouhance a rychle smažíme na oleji.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.