Krokety z telecího masa

95 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1194 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
95 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté maso uvaříme doměkka v osolené vodě.
  • 2
    Z 10 g mouky a másla připravíme světlou jíšku, zalijeme ji trochou mléka a vývaru z masa a připravíme hustý bešamel.
  • 3
    Do mixéru nalijeme trochu mléka, přidáme prochladlé maso nakrájené na kousky, bešamel, 1 vejce, cibuli, sůl, pepř a muškát. Vše mixujeme asi 2 minuty.
  • 4
    Směs dáme do mísy a podle potřeby zahustíme strouhankou. Tvarujeme malé krokety, obalíme je v mouce, rozšlehaném vejci a ve strouhance a rychle smažíme na oleji.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.