Kroupomasové karbanátky
60 min.

Ingredience
- 200gramůKroupy ječné
- 30gramůSádlo škvařené
- 1kusCibule
- 2kusyVejce slepičí
- 400gramůMaso mleté - mix
- 10gramůSůl
- 7gramůPepř černý mletý
- 200gramůStrouhanka
- 100gramůSalát hlávkový
- 200gramůRajčata
- 200gramůPaprika zelená
- 2decilitryOlej rostlinný
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
775 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
58 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Kroupy propereme ve studené vodě, vsypeme do hrnce s vroucí vodou a vaříme na mírném ohni, až je z nich skoro kaše.
- 2Na pánvi osmahneme nakrájenou cibulku na sádle, přemístíme ji do mísy. Přidáme rozvařené kroupy, mleté maso, vejce, sůl a pepř, důkladně promícháme. Z hmoty vytvoříme menší karbanátky, které obalíme ve strouhance a osmažíme na rozpáleném oleji. Přebytečný tuk necháme vsáknout do papírové utěrky, servírujeme na tácu vyloženém natrhaným hlávkovým salátem, obložené nakrájenými rajčaty a paprikou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.