Kroupovník
95 min.
Ingredience
- 400gramůZelí kysané
- 150gramůKlobása Dunajská
- 40gramůSádlo škvařené
- 1kusCibule
- 0,5lžičkaSůl
- 1lžičkaMajoránka
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 200mililitrůZakysaná smetana
- 100mililitrůMléko plnotučné
- 4stroužkyČesnek
- Na kroupy
- 300gramůJečné kroupy
- 1,2litryVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
- Na vymazání
- 40gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
767 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
47 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
8 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Zapékací mísu vytřeme sádlem, troubu předehřejeme na 150 °C.
- 2Cibuli nakrájíme najemno, zelí překrájíme, klobásu nakrájíme na kolečka, česnek utřeme. Smetanu rozšleháme s mletou paprikou a zředíme mlékem.
- 3Kroupy necháme do rána namočené ve vodě, druhý den vodu osolíme a kroupy uvaříme. Poté scedíme a necháme okapat.
- 4Cibulku usmažíme na sádle, přidáme klobásu a chvíli smažíme. Poté přidáme zelí a dusíme. Ochutíme solí, kořením a česnekem.
- 5Do zapékací mísy narovnáme polovinu krup, na ně udušené zelí a nakonec zbylé kroupy. Pečeme asi 15 minut v předehřáté troubě, poté zalijeme smetanou a dopečeme dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.