Kroupovník

95 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
767 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
47 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
8 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zapékací mísu vytřeme sádlem, troubu předehřejeme na 150 °C.
  • 2
    Cibuli nakrájíme najemno, zelí překrájíme, klobásu nakrájíme na kolečka, česnek utřeme. Smetanu rozšleháme s mletou paprikou a zředíme mlékem.
  • 3
    Kroupy necháme do rána namočené ve vodě, druhý den vodu osolíme a kroupy uvaříme. Poté scedíme a necháme okapat.
  • 4
    Cibulku usmažíme na sádle, přidáme klobásu a chvíli smažíme. Poté přidáme zelí a dusíme. Ochutíme solí, kořením a česnekem.
  • 5
    Do zapékací mísy narovnáme polovinu krup, na ně udušené zelí a nakonec zbylé kroupy. Pečeme asi 15 minut v předehřáté troubě, poté zalijeme smetanou a dopečeme dozlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.