Kroupy s červenou řepou
55 min.
Ingredience
- 3kusyŠalotka
- 500gramůKroupy ječné
- 1lžičkaTymián čerstvý
- 125mililitrůVíno bílé
- 1,2litryVývar zeleninový
- 500gramůČervená řepa sterilovaná
- 150mililitrůJogurt bílý
- 3lžícePažitka
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 30mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
367 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
8 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
8 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm najemno nakrájenou šalotku, přidáme tymián a kroupy. Dusíme asi 2 minuty a poté přelijeme bílým vínem. Povaříme asi 5 minut a zalijeme horkým zeleninovým vývarem. Dusíme asi 30 minut, dokud nejsou kroupy měkké.
- 2Sterilovanou červenou řepu slijeme, nakrájíme na drobné kostičky a vložíme do mixéru, přidáme polovinu bílého jogurtu a rozmixujeme.
- 3Směs s červenou řepou smícháme s kroupami, osolíme a opepříme. Důkladně promícháme
- 4Poté servírujeme na připravené talíře, zdobíme lžící bílého jogurtu a najemno nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.