Kroupy s dýní
70 min.
Ingredience
- 1kilogramDýně
- 1lžičkaMuškátový oříšek
- 4kusyCibulka jarní
- 500gramůKroupy ječné
- 125mililitrůVíno bílé
- 1,2litryVývar zeleninový
- 300gramůRicotta
- 70gramůMandle
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 60mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
707 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
27 g
Sacharidy
94 g
Vláknina
13 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia.
- 2Dýni omyjeme, neloupeme, rozkrojíme, odstraním semena a nakrájíme na kostky.
- 3Připravíme si plech, vložíme na něj kostky dýně a zalijeme olejem, posypeme muškátovým oříškem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 40 minut.
- 4Na hluboké pánvi rozpálíme zbytek oleje a podusíme na něm najemno nakrájenou jarní cibulku.
- 5Poté do pánve přisypeme kroupy, asi 2 minuty dusíme a poté zalijeme bílým vínem. Podusíme ještě asi 5 minut.
- 6Přidáme zeleninový vývar, zakryjeme pokličkou a dusíme asi 30 minut, dokud kroupy nejsou měkké. Občas promícháme.
- 7Plech s dýní vyjmeme z trouby, dýni vložíme do mixéru, přidáme ricottu a rozmixujeme dohladka. Poté směs přidáme ke kroupám, osolíme a opepříme a promícháme.
- 8Na suché pánvi opražíme mandlové lupínky a před podáním jimi posypeme kroupy s dýní.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.