Kroupy s dýní

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
707 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
27 g
Sacharidy
94 g
Vláknina
13 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia.
  • 2
    Dýni omyjeme, neloupeme, rozkrojíme, odstraním semena a nakrájíme na kostky.
  • 3
    Připravíme si plech, vložíme na něj kostky dýně a zalijeme olejem, posypeme muškátovým oříškem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 40 minut.
  • 4
    Na hluboké pánvi rozpálíme zbytek oleje a podusíme na něm najemno nakrájenou jarní cibulku.
  • 5
    Poté do pánve přisypeme kroupy, asi 2 minuty dusíme a poté zalijeme bílým vínem. Podusíme ještě asi 5 minut.
  • 6
    Přidáme zeleninový vývar, zakryjeme pokličkou a dusíme asi 30 minut, dokud kroupy nejsou měkké. Občas promícháme.
  • 7
    Plech s dýní vyjmeme z trouby, dýni vložíme do mixéru, přidáme ricottu a rozmixujeme dohladka. Poté směs přidáme ke kroupám, osolíme a opepříme a promícháme.
  • 8
    Na suché pánvi opražíme mandlové lupínky a před podáním jimi posypeme kroupy s dýní.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.