Kroupy s jehněčími žebírky
135 min.
Ingredience
- 800gramůJehněčí žebírka
- 0,5lžíceSůl
- 4lžičkyPepř 4 barev
- 160gramůHříbky čerstvé
- 200gramůKroupy ječné
- 300gramůCeler bulvový
- 200gramůCibule
- 4stroužkyČesnek
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžíceCeler - nať
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 5decilitrůBujón hovězí
- 1,5decilitryVoda pitná
- 6lžicSýr balkánský
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
913 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
61 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
8 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Jehněčí žebírka zbavíme šlach a žilek, dobře je omyjeme a osušíme. Maso osolíme a silně opepříme.
- 2Hřiby očistíme, omyjeme, osušíme a pokrájíme na silnější plátky. Kroupy dobře promyjeme a necháme je v sítu okapat. Celer, cibuli a česnek oloupeme a omyjeme. Celer pokrájíme na kostičky, cibuli s česnekem nakrájíme nadrobno. Omyjeme nať petržele z celeru, drobně pokrájíme a odložíme do misky.
- 3V zapékací míse rozpálíme 2 lžíce oleje a 3 lžíce másla. Hřiby a cibuli podusíme zhruba 2 minuty. Přidáme maso, česnek a osmažíme ho z každé strany dozlatova. Pak přidáme kroupy, konzervovaná rajčata i s nálevem, bujón, vše promícháme, zakryjeme poklicí a dáme do předem vyhřáté trouby.
- 4Pečeme při 190°C přibližně 1-1,5 hodiny. Během pečení občas směs promícháme, podle potřeby, pokud jsou kroupy suché, přilijeme vodu.
- 5Přibližně v polovině přimícháme celerovou nať.
- 6Upečené maso se zeleninou a hříbky na talířích posypeme nastrouhaným balkánským sýrem a ozdobíme petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.