Křupavá voňavá kachna

45 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
193 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
6 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
20 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kachní prsíčka nařízneme tak, že ostrým nožem uděláme do kůže úhlopříčné rovnoběžné zářezy ve vzdálenosti cca 1cm. Do mělké mísy nalijeme 5 lžic octa a vložíme maso kůží nahoru. Zakryté necháme marinovat při pokojové teplotě cca 20min.
  • 2
    Poté grilujeme na venkovním grilu nad středně žhavým uhlím nejprve 5min kůží dolů, otočíme a grilujeme dalších 8min pro střední propečení nebo 10min pro úplné propečení. Zakryjeme alobalem, necháme 5min odpočinout, nakrájíme na tenké plátky, ochutíme solí a pepřem, pokapeme zbylým octem a horké podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.