Křupavé sardinky v mátě
35 min.
Ingredience
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceCitronová kůra
- 1špetkaSůl
- 1lžíceMáta
- 1kilogramSardinka obecná
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 3stroužkyČesnek
- 60mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
599 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
43 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
2 g
Cukr
173 mg
Postup přípravy
- 1Olej, citrónovou kůru, mátu, prolisovaný česnek, sůl, pepř a očištěné sardinky bez hlavy smícháme a ryby ve směsi obalíme. Necháme v chladu marinovat min.30 minut.
- 2Potom sardinky obalíme v mouce a osmažíme z obou stran dozlatova.
- 3Podáváme s dílky citrónu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.