Křupavý čočkový salát s pomerančem

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
285 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
11 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hluboké pánvi uvedeme do varu osolenou vodu a přidáme čočku a necháme vařit na mírném ohni 30 minut, dokud čočka nezměkne. Propláchneme studenou vodou, necháme okapat a oschnout. Vložíme do mísy a přidáme na kostičky nakrájenou červenou cibuli, křupavé fazolové výhonky alfa alfa, sůl, pepř, kmín a posekanou mátu. Důkladně promícháme a zalijeme zálivkou, kterou připravíme z olivového oleje, octa a pomerančové šťávy. Zakryjeme a dáme do lednice uležet a vychladit nejméně na 2 hodiny. Před podáváním jemně vmícháme nastrouhanou pomerančovou kůru.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.