Křupavý čočkový salát s pomerančem
40 min.
Ingredience
- 300gramůČočka velkozrnná předvařená
- 300gramůVýhonky Alfalfa - vojtěškové klíčky
- 10gramůMáta
- 1kusCibule červená
- 100mililitrůPomerančová šťáva
- 40mililitrůOlej olivový
- 20mililitrůBalsamico ocet
- 10gramůPomerančová kůra
- 4gramyKmín drcený
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
285 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
11 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V hluboké pánvi uvedeme do varu osolenou vodu a přidáme čočku a necháme vařit na mírném ohni 30 minut, dokud čočka nezměkne. Propláchneme studenou vodou, necháme okapat a oschnout. Vložíme do mísy a přidáme na kostičky nakrájenou červenou cibuli, křupavé fazolové výhonky alfa alfa, sůl, pepř, kmín a posekanou mátu. Důkladně promícháme a zalijeme zálivkou, kterou připravíme z olivového oleje, octa a pomerančové šťávy. Zakryjeme a dáme do lednice uležet a vychladit nejméně na 2 hodiny. Před podáváním jemně vmícháme nastrouhanou pomerančovou kůru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.