Křupavý koláč s chřestem a sýrem
55 min.
Ingredience
- 70gramůMáslo čerstvé
- 450gramůChřest zelený
- 7,5decilitrůVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 230gramůSýr kozí
- 3lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- 2špetkySůl mořská
- 2špetkyPepř bílý
- 3lžíceKerblík
- 50gramůSýr Čedar
- 4plátky Těsto filo
- 600gramůBrambory
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
531 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
21 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Čerstvý zelený chřest oloupeme a odřežeme spodní tvrdé konce.
- 2Brambory zalijeme 3/4 litrem vody, přidáme 1 lžičku soli a brambory budeme vařit jen 5 minut. Pak k bramborům přidáme pokrájený chřest a společně vaříme 4-5 minut. Zeleninu scedíme a vývar zachytíme. Kerblík omyjeme a drobně pokrájíme.
- 3Kozí sýr rozdrobíme do mísy a vyšleháme ho s 3 lžícemi smetany, 2 špetkami soli a 2 špetkami bílého pepře dohladka. Přidáme k němu brambory s chřestem, kerblík a směs promícháme.
- 4Na vál rozložíme 4 plátky těsta Filo, každý potřeme rozpuštěným máslem a poskládáme je na sebe. Na poslední vrstvu naneseme sýrovou náplň, volné okraje přehneme dovnitř a těsto zabalíme do závinu.
- 5Závin položíme na plech s pečícím papírem spojením těsta vespod. Závin potřeme máslem, posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem a dáme do předehřáté trouby na 200°C. Pečeme přibližně 20 minut dozlatova.
- 6Závin necháme vychladnout, až pak ho nakrájíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.