Křupavý koláč s chřestem a sýrem

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
531 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
21 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Čerstvý zelený chřest oloupeme a odřežeme spodní tvrdé konce.
  • 2
    Brambory zalijeme 3/4 litrem vody, přidáme 1 lžičku soli a brambory budeme vařit jen 5 minut. Pak k bramborům přidáme pokrájený chřest a společně vaříme 4-5 minut. Zeleninu scedíme a vývar zachytíme. Kerblík omyjeme a drobně pokrájíme.
  • 3
    Kozí sýr rozdrobíme do mísy a vyšleháme ho s 3 lžícemi smetany, 2 špetkami soli a 2 špetkami bílého pepře dohladka. Přidáme k němu brambory s chřestem, kerblík a směs promícháme.
  • 4
    Na vál rozložíme 4 plátky těsta Filo, každý potřeme rozpuštěným máslem a poskládáme je na sebe. Na poslední vrstvu naneseme sýrovou náplň, volné okraje přehneme dovnitř a těsto zabalíme do závinu.
  • 5
    Závin položíme na plech s pečícím papírem spojením těsta vespod. Závin potřeme máslem, posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem a dáme do předehřáté trouby na 200°C. Pečeme přibližně 20 minut dozlatova.
  • 6
    Závin necháme vychladnout, až pak ho nakrájíme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.