Křupavý rybí nákyp
50 min.
Ingredience
- 10gramůPetržel - nať
- 60gramůOvesné vločky
- 400gramůTreska aljašská
- 30gramůMáslo čerstvé
- 250gramůChřest sterilovaný
- 100gramůKrab
- 100gramůMušle v nálevu
- 50mililitrůVývar rybí
- 100gramůZakysaná smetana
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 100gramůSýr Ementál (Primátor)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
424 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
22 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Rybu omyjeme a osušíme. Ohnivzdornou formu vymažeme máslem a vysypeme 1 lžící ovesných vloček. Rybí maso nakrájíme na menší kousky a spolu s chřestem, kraby a mušlemi rozložíme do formy. Troubu předehřejeme na 200 °C. Rozpustíme zbývající máslo a vmícháme do něj instantní vločky. Přidáme vývar z chřestu, kyselou smetanu, ochutíme solí, pepřem a petrželkou. Touto omáčkou rybu přelijeme, posypeme ji zbývajícími vločkami a sýrem, navrch dáme kousky másla. V horké troubě zapékáme asi 15-20 minut.
- 2Chutná s okurkovým salátem s kyselou smetanou a spoustou nasekaného kopru.
- 3
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.