Krupicová kolečka
35 min.

Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 120gramůKrupice dětská
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1lžícePetržel - nať
- 80gramůSýr Eidam cihla 40%
- 600mililitrůMléko polotučné
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
360 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
19 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
77 mg
Cukr
133 mg
Postup přípravy
- 1Do horkého mléka přidáme sůl, pepř, špetku muškátu a za stálého míchání zvolna přisypeme krupici. Uvaříme hustou kaši, odstavíme z plotny a vmícháme 30 g másla, rozšlehané vejce a nastrouhaný sýr (60 g).
- 2Směs rozetřeme do výšky asi 1 cm na plech vypláchnutý vodou a necháme asi 2 hodiny chladnout.
- 3Potom ze směsi vykrajujeme kolečka o průměru asi 4 cm a urovnáme je do pekáče vymazaného máslem.
- 4Kolečka pokapeme rozpuštěným máslem, posypeme zbylým nastrouhaným sýrem a zapečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.
- 5Upečená kolečka ozdobíme nasekanou petrželkou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.