Krupicová kolečka

35 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
360 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
19 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
77 mg
Cukr
133 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do horkého mléka přidáme sůl, pepř, špetku muškátu a za stálého míchání zvolna přisypeme krupici. Uvaříme hustou kaši, odstavíme z plotny a vmícháme 30 g másla, rozšlehané vejce a nastrouhaný sýr (60 g).
  • 2
    Směs rozetřeme do výšky asi 1 cm na plech vypláchnutý vodou a necháme asi 2 hodiny chladnout.
  • 3
    Potom ze směsi vykrajujeme kolečka o průměru asi 4 cm a urovnáme je do pekáče vymazaného máslem.
  • 4
    Kolečka pokapeme rozpuštěným máslem, posypeme zbylým nastrouhaným sýrem a zapečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.
  • 5
    Upečená kolečka ozdobíme nasekanou petrželkou a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.