Krupicové smaženky se zeleninou
50 min.
Ingredience
- 300mililitrůMléko plnotučné
- 150gramůPšeničná krupice
- 100gramůMrkev kořen
- 100gramůKedlubna
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1kusVejce slepičí
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4lžíceStrouhanka
- 100mililitrůOlej rostlinný
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
519 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
36 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Mléko vlijeme do kastrůlku a přivedeme k varu. Osolíme, opepříme, přidáme lžičku másla a za stálého míchání přisypáváme krupici. Uvaříme kaši a necháme ji vychladnout.
- 2Na zbylém másle podusíme očištěnou, nadrobno nakrájenou zeleninu. Přidáme ji do kaše spolu s vejcem a dobře promícháme.
- 3Ze směsi tvarujeme placičky, které obalíme ve strouhance. Smažíme na pánvi na rozehřátém oleji dozlatova.
- 4Smaženky podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.