Krupkové řízky
60 min.
Ingredience
- 2kusyBrambory vařené ve slupce
- 1lžičkaSůl
- 200gramůSalám jemný
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžíceStrouhanka
- 2kusyVejce slepičí
- 4lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaMáslo čerstvé
- 150gramůKrupky trhané
- 100mililitrůOlej stolní
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
612 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
44 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
1 g
Cukr
664 mg
Postup přípravy
- 1Krupky spaříme, scedíme, vsypeme do vařící osolené vody, přidáme lžičku másla a vaříme do měkka. Uvařené krupky scedíme a necháme okapat.
- 2Brambory oloupeme, vychladlé nastrouháme na jemno. Přidáme krupky, jedno vejce, nasekanou petržel a 2 lžíce mouky. Vše dobře promícháme. Nakonec vmícháme jemně pokrájený salám a podle potřeby trochu strouhanky.
- 3Z těsta tvarujeme menší tenké řízky. Obalíme je v mouce, vejci rozšlehaném s mlékem a ve strouhance. Řízky smažíme na oleji po obou stranách do růžova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.