Krupkové řízky

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
612 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
44 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
1 g
Cukr
664 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Krupky spaříme, scedíme, vsypeme do vařící osolené vody, přidáme lžičku másla a vaříme do měkka. Uvařené krupky scedíme a necháme okapat.
  • 2
    Brambory oloupeme, vychladlé nastrouháme na jemno. Přidáme krupky, jedno vejce, nasekanou petržel a 2 lžíce mouky. Vše dobře promícháme. Nakonec vmícháme jemně pokrájený salám a podle potřeby trochu strouhanky.
  • 3
    Z těsta tvarujeme menší tenké řízky. Obalíme je v mouce, vejci rozšlehaném s mlékem a ve strouhance. Řízky smažíme na oleji po obou stranách do růžova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.