Krupník
80 min.
Ingredience
- 350gramůKrupky trhané
- 200gramůVepřový bok
- 30gramůHouby sušené
- 0,3lžičkaSůl
- 0,5lžičkaKmín celý
- 2lžičkyMajoránka
- 5špetekPepř černý mletý
- 1kusCibule
- 3lžíceSádlo škvařené
- 3stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
692 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
38 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Sušené houby propláchneme a předem necháme několik hodin namočené.
- 2Pak je scedíme a nakrájíme najemno. Osolíme a podusíme.
- 3Krupky propláchneme a uvaříme ve slané vodě skoro doměkka. Po uvaření scedíme.
- 4Nakrájíme na kostky bůček, okmínejeme a vyškvaříme.
- 5Vedle masa si osmahneme najemno nakrájenou cibuli, přidáme houby, krupky, utřený česnek se solí, opepříme a ochutíme majoránkou.
- 6Dle potřeby rozředíme vývarem z hub.
- 7Důkladně promícháme, přendáme do vymaštěného pekáče a zapečeme v troubě dočervena.
- 8Podáváme se sladkokyselou okurkou či syrovým kysaným zelím.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.