Krupník

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
692 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
38 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sušené houby propláchneme a předem necháme několik hodin namočené.
  • 2
    Pak je scedíme a nakrájíme najemno. Osolíme a podusíme.
  • 3
    Krupky propláchneme a uvaříme ve slané vodě skoro doměkka. Po uvaření scedíme.
  • 4
    Nakrájíme na kostky bůček, okmínejeme a vyškvaříme.
  • 5
    Vedle masa si osmahneme najemno nakrájenou cibuli, přidáme houby, krupky, utřený česnek se solí, opepříme a ochutíme majoránkou.
  • 6
    Dle potřeby rozředíme vývarem z hub.
  • 7
    Důkladně promícháme, přendáme do vymaštěného pekáče a zapečeme v troubě dočervena.
  • 8
    Podáváme se sladkokyselou okurkou či syrovým kysaným zelím.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.