Krůta na dvou druzích šťáv

55 min.
Indie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1048 kcal
Bílkoviny
159 g
Tuky
39 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Krůtu očistíme a naporcujeme. Šafrán rozmícháme v malém množství vody se špetkou soli a směsí důkladně potřeme maso.
  • 2
    Vložíme do kastrolu, přidáme 30 g másla, 30 g oleje, nakrájenou cibuli, utřený česnek, papriku a všechno ostatní koření. Ochutíme solí, zalijeme vroucí vodou, zakryjeme a dusíme doměkka.
  • 3
    Poté maso vyjmeme a šťávu povaříme na mírném ohni do zhoustnutí. Ve zvlášní nádobě rozpálíme zbylé máslo a olej, maso orestujeme ze všech stran. Rozdělíme na talíře a přelijeme směsí obou šťáv.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.