Krůta na dvou druzích šťáv
55 min.
Ingredience
- 2lžíceVoda pitná
- 2kusyCibule
- 4stroužkyČesnek
- 1lžičkaZázvor mletý
- 1špetkaŠafrán
- 2lžičkyPaprika mletá sladká
- 1lžičkaChilli koření mleté
- 2lžičkyKmín drcený
- 1špetkaSůl
- 4kilogramyKrůta
- 100gramůOlej rostlinný
- 100gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1048 kcal
Bílkoviny
159 g
Tuky
39 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Krůtu očistíme a naporcujeme. Šafrán rozmícháme v malém množství vody se špetkou soli a směsí důkladně potřeme maso.
- 2Vložíme do kastrolu, přidáme 30 g másla, 30 g oleje, nakrájenou cibuli, utřený česnek, papriku a všechno ostatní koření. Ochutíme solí, zalijeme vroucí vodou, zakryjeme a dusíme doměkka.
- 3Poté maso vyjmeme a šťávu povaříme na mírném ohni do zhoustnutí. Ve zvlášní nádobě rozpálíme zbylé máslo a olej, maso orestujeme ze všech stran. Rozdělíme na talíře a přelijeme směsí obou šťáv.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.