Krůta na pomerančích
155 min.
Ingredience
- 5kilogramůKrůta
- 6litrůVoda pitná
- 2kusyPomeranče
- 120gramůSůl
- 2lžícePepř černý celý
- 1lžíceTymián čerstvý
- 6kusůBobkový list
- 1kusSkořice celá
- 4kusyBadyán
- 200gramůCukr krupice
- 50mililitrůSirup javorový
- 5lžicMed včelí
- 1hrstPažitka
- Marináda
- 80gramůHusí sádlo
- 50mililitrůSirup javorový
Počet porcí:
15Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
549 kcal
Bílkoviny
80 g
Tuky
11 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
2 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Pomeranče omyjeme, oloupeme a vymačkáme z nich šťávu do velké mísy, do které přidáme i zbytky pomerančů i s kůrou, zalijeme vodou a promícháme.
- 2Následně do mísy přidáme sůl, pepř, tymián, bobkový list, skořici, badyán, cukr, javorový sirup, med a nahrubo nasekanou pažitku. Vše důkladně promícháme a do takto připraveného láku vložíme krůtu.
- 3Necháme 2 dny naložené v chladu.
- 4Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia.
- 5V menším kastrůlku smícháme husí sádlo s javorovým sirupem a na mírném ohni rozpustíme. Krůtu vyjeme z láku, vložíme na pekáč a polovinou marinády krůtu potřeme. Poté vložíme do trouby a pečeme 130 minut. V průběhu pečení krůtu otočíme a potřeme zbytkem marinády.
- 6Po upečení necháme krůtu 30 minut vychladnout a poté ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.