Krůta na pomerančích

155 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
15

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
549 kcal
Bílkoviny
80 g
Tuky
11 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
2 g
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pomeranče omyjeme, oloupeme a vymačkáme z nich šťávu do velké mísy, do které přidáme i zbytky pomerančů i s kůrou, zalijeme vodou a promícháme.
  • 2
    Následně do mísy přidáme sůl, pepř, tymián, bobkový list, skořici, badyán, cukr, javorový sirup, med a nahrubo nasekanou pažitku. Vše důkladně promícháme a do takto připraveného láku vložíme krůtu.
  • 3
    Necháme 2 dny naložené v chladu.
  • 4
    Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia.
  • 5
    V menším kastrůlku smícháme husí sádlo s javorovým sirupem a na mírném ohni rozpustíme. Krůtu vyjeme z láku, vložíme na pekáč a polovinou marinády krůtu potřeme. Poté vložíme do trouby a pečeme 130 minut. V průběhu pečení krůtu otočíme a potřeme zbytkem marinády.
  • 6
    Po upečení necháme krůtu 30 minut vychladnout a poté ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.