Krůta pečená v mléce

70 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
380 kcal
Bílkoviny
68 g
Tuky
4 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
167 mg
Cukr
84 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z oloupaných stroužků česneku odstraníme klíčky.
  • 2
    Mladou krůtu o hmotnosti 1kg osolíme, opepříme a okořeníme špetkou muškátového oříšku.
  • 3
    Krůtu spolu se stroužky česneku vložíme do hrnce s nepřilnavým dnem. Přilijeme mléko a maso v něm necháme nejméně 45 minut ponořené. Na mírném ohni hrnec asi 5 minut zahříváme.
  • 4
    Hrnec dáme do trouby vyhřáté na 210°C a krůtu pečeme asi 50 minut - každých 10 minut ji obracíme.
  • 5
    Po 50 minutách hrnec přiklopíme poklicí a maso necháme ve vypnuté troubě dojít ještě 10 minut.
  • 6
    Krůtu naporcujeme, omáčku propasírujeme a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.