Krůta s nádivkou
295 min.
Ingredience
- 750gramůVeka
- 60gramůMáslo čerstvé
- 120gramůCibule
- 100gramůCeler bulvový
- 4lžičkyTymián sušený
- 3kusyVejce slepičí
- 120gramůJablka
- 100gramůHrozinky
- 80gramůVišně
- 50gramůŠvestky sušené
- 1250mililitrůVývar drůbeží
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4kilogramyKrůta
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1261 kcal
Bílkoviny
133 g
Tuky
101 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Veku pokrájíme na plátky, ty rozložíme na plech a nasucho necháme 10 minut opéct v troubě při 175°C. Poté vyjmeme a necháme vystydnout. Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a pokrájíme na malé kostičky. Cibuli a celer očistíme a pokrájíme na menší kousky. Krůtu omyjeme a osolíme.
- 240g másla rozpálíme a přidáme celer, cibuli a tymián. Podusíme 10 minut. Veky rozdrobíme do mísy, přidáme osmaženou cibuli s celerem, ovoce a vejce. Přilijeme trochu vývaru, aby hmota zvláčněla, osolíme a opepříme. Nádivkou naplníme krůtu a maso pevně sepneme párátky, aby nádivka nevytekla.
- 3Krůtu dáme do pekáče a pečeme 4 hodiny při 180°C. Během pečení přeléváme zbytkem vývaru.
- 4Šťávu z pečení masa slijeme, zahustíme moukou, přidáme zbytek másla, osolíme, opepříme a povaříme 8 minut. Maso servírujeme pokrájené na plátky, přelité šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.