Krůta s nádivkou

295 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1261 kcal
Bílkoviny
133 g
Tuky
101 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Veku pokrájíme na plátky, ty rozložíme na plech a nasucho necháme 10 minut opéct v troubě při 175°C. Poté vyjmeme a necháme vystydnout. Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a pokrájíme na malé kostičky. Cibuli a celer očistíme a pokrájíme na menší kousky. Krůtu omyjeme a osolíme.
  • 2
    40g másla rozpálíme a přidáme celer, cibuli a tymián. Podusíme 10 minut. Veky rozdrobíme do mísy, přidáme osmaženou cibuli s celerem, ovoce a vejce. Přilijeme trochu vývaru, aby hmota zvláčněla, osolíme a opepříme. Nádivkou naplníme krůtu a maso pevně sepneme párátky, aby nádivka nevytekla.
  • 3
    Krůtu dáme do pekáče a pečeme 4 hodiny při 180°C. Během pečení přeléváme zbytkem vývaru.
  • 4
    Šťávu z pečení masa slijeme, zahustíme moukou, přidáme zbytek másla, osolíme, opepříme a povaříme 8 minut. Maso servírujeme pokrájené na plátky, přelité šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.