Krůtí cordon bleu
45 min.
Ingredience
- 600gramůKrůtí prsa
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusPetržel - nať
- 400gramůSýr kozí
- 2lžíceLimetková šťáva
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 80gramůŠunka parmská
- 4lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
733 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
23 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
43 mg
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Krůtí prsa omyjeme, očistíme, osušíme a naklepeme, osolíme, opepříme. Petrželku omyjeme a na jemno nasekáme, polovinu petrželky vložíme do misky, přidáme kozí sýr, pepř, limetkovou šťávu, 2 lžíce smetany, promícháme.
- 2Na každý krůtí řízek položíme 2 lžíce sýrové náplně, plátek parmské šunky, překlopíme a zajistíme pomocí párátek.
- 3Na pánvi rozpálíme olej, řízky na něm z obou stran osmažíme. Poté je vyjmeme z pánve a udržujeme v teple.
- 4Zbytek sýrové náplně smícháme s vypečenou šťávou na pánvi a necháme projít varem, přimícháme zbytek petrželky a ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.