Krůtí guláš s brokolicí
45 min.
Ingredience
- 2kusyRajčata
- 400gramůBrokolice
- 1litrVoda pitná
- 2lžičkySůl
- 1kusCibule
- 600gramůKrůtí prsa
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 200mililitrůVíno bílé
- 150mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1lžíceVývar drůbeží
- 1lžíceMáslo arašídové
- 2lžíceOřechy burské pražené
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
527 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
30 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Očištěnou brokolici rozebereme na růžičky a povaříme v osolené vodě 3-5 minut. Scedíme, zchladíme studenou vodou a necháme okapat.
- 2Omyté a osušené krůtí maso nakrájíme na kostičky a opečeme na másle. Osolíme, opepříme, vyjmeme z pánve a necháme na teplém místě.
- 3Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme ve výpeku v pánvi a zalijeme vínem. Přidáme smetanu, vývar a arašídové máslo.
- 4Krůtí maso, brokolici a rajčata vložíme do omáčky, pokrm upravíme na talíře a posypeme praženými arašídy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.