Krůtí kousky s hráškem
35 min.
Ingredience
- 200gramůHrášek mražený
- 200mililitrůVíno bílé
- 2lžíceZakysaná smetana
- 1lžíceHořčice estragonová
- 1lžícePetržel - nať
- 400gramůKrůtí prsa
- 2kusyŠalotka
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
339 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
12 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
3 g
Cukr
31 g
Postup přípravy
- 1Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na proužky. Na teflonové pánvi na rozpáleném oleji je zprudka opečeme po všech stranách, osolíme a opepříme. Přidáme oloupanou, jemně nakrájenou šalotku, hrášek a krátce podusíme. Přilijeme víno a pod pokličkou dusíme 5 minut.
- 2Potom vmícháme zakysanou smetanu a necháme na silnějším ohni trochu svařit. Pánev odstavíme z plotny a vmícháme estragonovou hořčici.
- 3Pokrm podáváme posypaný nasekanou petrželkou.
- 4Vhodnou přílohou je bramborová kaše.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.