Krůtí krutony po tatarsku
55 min.
Ingredience
- 400gramůKrůtí maso mleté
- 300gramůVepřové maso mleté
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 2kusyVejce slepičí
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 1kusVeka
- 2lžíceOlej rostlinný
- 3lžíceMléko polotučné
- 1kusCibule
- 6kusůBílá cibulka
- 3lžíceHořčice
- 150gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
963 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
74 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
741 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Z veky ostrouháme kůrku, ukrojíme z ní 12 plátků, které potřeme olejem a v troubě upečeme dozlatova.
- 2Zbytek veky nastrouháme, pokropíme mlékem, smícháme s mletým krůtím i vepřovým masem, přidáme hladkou mouku, vejce, nasekanou cibuli, osolíme, opepříme a ze směsi vytvoříme 12 biftečků, které osmažíme na sádle.
- 3Biftečky položíme na opečené plátky veky, potřeme je hořčicí a posypeme nadrobno nakrájenou cibulkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.