Krůtí maso pečené s rýží
80 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 600gramůKrůtí stehna
- 300gramůRýže loupaná
- 20gramůHrášek mražený
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaMajoránka
- 50gramůSýr Eidam cihla 40%
- 2stroužkyČesnek
- 1lžíceOlej olivový
- 0,5litrVývar zeleninový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
640 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
18 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme omytá a osolená krůtí stehna, dusíme je doměkka. Podle potřeby maso podléváme zeleninovým vývarem. Měkká stehna vyjmeme a vykostíme.
- 2Propláchnutou rýži povaříme asi 2 minuty, scedíme a zalijeme šťávou, ve které jsme dusili maso. Přidáme majoránku, utřený česnek, podušený hrášek, nakrájené maso ze stehen, vše zamícháme. Zalijeme vývarem a dáme péci do trouby asi na 20 minut.
- 3Při podávání posypeme pokrm nastrouhaným sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.