Krůtí maso s jablky
105 min.
Ingredience
- 600gramůKrůtí prsa
- 125gramůMáslo čerstvé
- 400mililitrůOcet jablečný
- 1500gramůJablka
- 2kusyCitrony
- 6gramůSkořice mletá
- 50gramůCukr krupice
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 4gramyZázvor mletý
- 50mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
747 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
37 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
10 g
Cukr
53 g
Postup přípravy
- 1Maso osolíme a opepříme. Osmahneme na 75 g rozpáleného másla, poté podlijeme 1/4 octa a necháme 15 minut dusit.
- 2Po 15 minutách přilijeme další čtvrtinu octa. Postup poté ještě jednou zopakujeme. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a pokapeme citronovou šťávou. Přendáme do hrnce, podlijeme zbylým octem a 50 ml vody, osolíme, opepříme, přidáme skořici a zázvor. Zakryté necháme vařit 30 minut.
- 3Maso podáváme pokrájené na plátky, obložené vařenými jablky a přelité šťávou z masa.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.