Krůtí maso se šípkovou omáčkou a knedlíkem

120 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
564 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
22 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
10 g
Cukr
18 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mrkev, petržel, celer nakrájíme na kostičky. Smícháme je s červeným vínem a polovinou šípkové zavařeniny a s pomerančovou šťávou. Přidáme tymián, majoránku, nové koření, badyán, skořici, bobkový list a pepř. Do této směsi naložíme přes noc krůtí maso.
  • 2
    Druhý den krůtí maso vyjmeme. Marinádu přecedíme, aby byla tekutina a zelenina zvlášť.
  • 3
    Ve velkém hrnci rozpálíme sádlo a opečeme na něm slaninu na kostičky a cibuli nakrájenou na hrubo dosklovita.
  • 4
    Přidáme krůtí maso a opečeme ho ze všech stran. Poté maso vyjmeme a na jeho místo dáme cukr krystal, který necháme zkaramelizovat a poté přidáme zeleninu i koření z marinády. Orestujeme ji a poté ji zalijeme šťávou z marinády a přidáme zbylou šípkovou zavařeninu. Přidáme i rajský protlak.
  • 5
    Do hrnce vrátíme maso a zalijeme vývarem tak, aby bylo maso ponořené. Vaříme aspoň hodinu doměkka (záleží na velikosti masa).
  • 6
    Poté maso vyjmeme a omáčku rozmixujeme. Osolíme a opepříme podle chuti, pokud je potřeba ochutíme citronovou šťávou.
  • 7
    V případě potřeby zahustíme strouhaným perníkem.
  • 8
    Knedlík nakrájíme na plátky a napaříme, krůtí maso nakrájíme na tenké plátky.
  • 9
    Na talíře rozložíme knedlíky a plátky masa, zalijeme omáčkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.