Krůtí maso zapečené s bramborami

90 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1033 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
72 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
8 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V 250 ml vody uvaříme zeleninový bujón, brambory uvaříme ve slupce v 750 ml vody, slijeme, necháme prochladnout, oloupeme a nakrájíme na plátky. Mrkev očistíme a nakrájíme na tenké a krátké hranolky, cibuli a fenykl nakrájíme nadrobno. Z 50 g másla a 30 g hladké mouky připravíme světlou jíšku. Krůtí řízky nakrájíme na nudličky. Sýr nahrubo nastrouháme.
  • 2
    Na 60 g másla zpěníme cibuli, přidáme fenykl a mrkev, vmícháme jíšku a zašleháme vývar se smetanou, přidáme 1/4 lžičku pepře a 1/4 lžičky soli. Směs na mírném plameni povaříme asi 10 minut.
  • 3
    V mezičase na oleji osmažíme krůtí maso, mírně osolíme a opepříme.
  • 4
    Dno zapékací mísy vymazané 30 g másla vyložíme polovinu plátků brambor, překryjeme masem, přelijeme polovinou zeleninové omáčky, rozložíme zbylé brambory, přelijeme druhou polovinou omáčky a v troubě předehřáté na 190°C pečeme zhruba půl hodiny.
  • 5
    Pět minut před koncem pečení směs zasypeme nastrouhaným sýrem a dopečeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.