Krůtí na sardeli s kapary
100 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 100gramůSardelová očka
- 80mililitrůOlej stolní
- 100gramůSlanina vepřová
- 200mililitrůVíno bílé
- 1kusPetržel - nať
- 13kusůKapary
- 1lžičkaSardelová pasta
- 7stroužkůČesnek
- 800gramůKrůtí prsa
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
739 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
50 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
646 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Maso prošpikujeme okapanými sardelovými očky a vetřeme do něj pepř. Zabalíme ho do rolády, upevníme nití.
- 2Maso rychle opečeme na oleji ze všech stran, v pekáči ho zakapeme horkým olejem, přikryjeme slaninou, kolečky cibule a česnekem, podlijeme vínem a přiklopíme. Maso dusíme padesát minut na 180 stupňů Celsia. Pak odklopíme a pokračujeme dvacet minut do červena.
- 3Upečené maso necháme deset minut odpočívat. Výpek zbavíme tuku, přidáme kapary a pastu, povaříme do zhoustnutí. Přidáme sůl, pepř, citronovou šťávu a nasekanou petrželku.
- 4Maso podáváme se slaninou po boku, bramborovou kaší a omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.