Krůtí na sardeli s kapary

100 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
739 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
50 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
646 mg
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso prošpikujeme okapanými sardelovými očky a vetřeme do něj pepř. Zabalíme ho do rolády, upevníme nití.
  • 2
    Maso rychle opečeme na oleji ze všech stran, v pekáči ho zakapeme horkým olejem, přikryjeme slaninou, kolečky cibule a česnekem, podlijeme vínem a přiklopíme. Maso dusíme padesát minut na 180 stupňů Celsia. Pak odklopíme a pokračujeme dvacet minut do červena.
  • 3
    Upečené maso necháme deset minut odpočívat. Výpek zbavíme tuku, přidáme kapary a pastu, povaříme do zhoustnutí. Přidáme sůl, pepř, citronovou šťávu a nasekanou petrželku.
  • 4
    Maso podáváme se slaninou po boku, bramborovou kaší a omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.