Krůtí omeleta s polevou
85 min.
Ingredience
- Poleva
- 2lžíceOmáčka sojová - Tamari
- 2lžíceVíno rýžové japonské - Mirin
- 1lžičkaSolamyl
- 4kusyShiitake houby
- 50gramůKedlubna
- 750gramůKrůtí maso
- 4kusyŠalotka
- 3stroužkyČesnek
- 2lžičkyZázvor mletý
- 60gramůStrouhanka
- 2lžíceOmáčka sojová - Tamari
- 2lžíceVíno rýžové japonské - Mirin
- 1lžíceHořčice
- 1kusVejce slepičí
- 1lžíceOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
632 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
13 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
14 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Do misky vložíme houby a zalijeme horkou vodou. Necháme asi 30 minut stát, poté je scedíme a rozkrájíme na proužky. Kedlubnu oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
- 2Do větší mísy dáme pokrájené houby, mleté krůtí maso, nasekanou šalotku, prolisovaný česnek, mletý zázvor, strouhanku, vejce, sójovou omáčku, hořčici, Mirin a vše dobře promícháme.
- 3Do větší pánve vlijeme trochu oleje a rozpálíme. Poté přidáme směs, kterou rovnoměrně rozprostřeme. Navrch klademe plátky kedlubny.
- 4Směs smažíme zlehka asi 15 - 20 minut, dokud nezačne šťáva probublávat. Zvýšíme teplotu a smažíme ještě 4 minuty, dokud není směs dobře propečená.
- 5V menšim hrnci smícháme sójovou omáčku, Mirin, 3 lžíce vody a Solamyl.
- 6Za stálého mícháme vaříme asi 5 - 7 minut, než poleva zhoustne, poté odstavíme.
- 7Troubu přepneme na gril a vložíme do ní masovou omeletu. Grilujeme cca 5 minut, poté omeletu potřeme polevou a necháme grilovat dalších 7 minut. Nakonec omeletu vyndáme a rozdělíme na porce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.