Krůtí omeleta s polevou

85 min.
Japonsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
632 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
13 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
14 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do misky vložíme houby a zalijeme horkou vodou. Necháme asi 30 minut stát, poté je scedíme a rozkrájíme na proužky. Kedlubnu oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
  • 2
    Do větší mísy dáme pokrájené houby, mleté krůtí maso, nasekanou šalotku, prolisovaný česnek, mletý zázvor, strouhanku, vejce, sójovou omáčku, hořčici, Mirin a vše dobře promícháme.
  • 3
    Do větší pánve vlijeme trochu oleje a rozpálíme. Poté přidáme směs, kterou rovnoměrně rozprostřeme. Navrch klademe plátky kedlubny.
  • 4
    Směs smažíme zlehka asi 15 - 20 minut, dokud nezačne šťáva probublávat. Zvýšíme teplotu a smažíme ještě 4 minuty, dokud není směs dobře propečená.
  • 5
    V menšim hrnci smícháme sójovou omáčku, Mirin, 3 lžíce vody a Solamyl.
  • 6
    Za stálého mícháme vaříme asi 5 - 7 minut, než poleva zhoustne, poté odstavíme.
  • 7
    Troubu přepneme na gril a vložíme do ní masovou omeletu. Grilujeme cca 5 minut, poté omeletu potřeme polevou a necháme grilovat dalších 7 minut. Nakonec omeletu vyndáme a rozdělíme na porce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.