Krůtí paštika s hráškovými lusky

110 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
495 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
30 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Krůtí prsa omyjeme, pokrájíme na malé kostky, dáme do mixeru, přidáme 1 dl smetany a rozmixujeme. Poté rozmixované maso vložíme do mísy, přidáme sůl, pepř, citronovou šťávu, 1,5 dl smetany, 1 lžíci drobně pokrájené petrželky a vše důkladně promícháme.
  • 2
    Mladé zelené hráškové lusky očistíme a povaříme v mírně osolené vodě jen 5 minut. Potom je z vody vyndáme sítkem. Ještě očistíme zelený chřest, mladou mrkev a v mírně osolené a oslazené vodě povaříme asi 6 minut. Potom všechnu zeleninu scedíme, zchladíme studenou vodou a necháme odkapat.
  • 3
    Paštikovou formu vyložíme alobalem a naplníme ji polovinou masové směsi. Na ni rozložíme po délce celé hráškové lusky, chřest a mrkev. Na zeleninu rozetřeme druhou polovinu masové směsi, povrch uhladíme, zakryjeme papírem na pečení a dobře uzavřeme alobalem. Formu položíme do hlubokého pekáče s vařící vodou a dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme 50 minut při 200 °C.
  • 4
    Upečenou paštiku necháme vychladnout, vyklopíme a dáme do chladničky. Paštiku podáváme nakrájenou až druhý den.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.