Krůtí paštika s hráškovými lusky
110 min.
Ingredience
- zelenina
- 150gramůHrachové lusky
- 5decilitrůVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
- 1lžičkaCukr krupice
- 6kusůChřest zelený
- 2kusyMrkev kořen
- 500gramůKrůtí prsa
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžícePetržel - nať
- 2,5decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 0,5lžíceSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
495 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
30 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Krůtí prsa omyjeme, pokrájíme na malé kostky, dáme do mixeru, přidáme 1 dl smetany a rozmixujeme. Poté rozmixované maso vložíme do mísy, přidáme sůl, pepř, citronovou šťávu, 1,5 dl smetany, 1 lžíci drobně pokrájené petrželky a vše důkladně promícháme.
- 2Mladé zelené hráškové lusky očistíme a povaříme v mírně osolené vodě jen 5 minut. Potom je z vody vyndáme sítkem. Ještě očistíme zelený chřest, mladou mrkev a v mírně osolené a oslazené vodě povaříme asi 6 minut. Potom všechnu zeleninu scedíme, zchladíme studenou vodou a necháme odkapat.
- 3Paštikovou formu vyložíme alobalem a naplníme ji polovinou masové směsi. Na ni rozložíme po délce celé hráškové lusky, chřest a mrkev. Na zeleninu rozetřeme druhou polovinu masové směsi, povrch uhladíme, zakryjeme papírem na pečení a dobře uzavřeme alobalem. Formu položíme do hlubokého pekáče s vařící vodou a dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme 50 minut při 200 °C.
- 4Upečenou paštiku necháme vychladnout, vyklopíme a dáme do chladničky. Paštiku podáváme nakrájenou až druhý den.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.