Krůtí pečená prsa
125 min.
Ingredience
- 800gramůKrůtí prsa
- 8plátkůVeka
- 1kusVejce slepičí
- 1lžičkaŠalvěj sušená
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2lžíceOlej rostlinný
- 2decilitryVývar drůbeží
- 2kusyKedlubna
- 4lžíceCibule sterilovaná
- 100gramůSlanina vepřová
- 2decilitryMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
655 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
32 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Krůtí prsní řízky opláchneme, osušíme, plátky masa podélně nařízneme, aby se vytvořily kapsy na nádivku.
- 2Ohřátým mlékem přelijeme veku nakrájenou na kousky a necháme mléko vsáknout. Smícháme s vejcem, šalvějí, solí, pepřem, promícháme. Nádivku rozdělíme na plátky masa, zatlačíme ji do zářezů a sepneme párátky.
- 3Rozpálíme v hrnci olej, plněná prsa osmahneme po všech stranách, přidáme kuřecí vývar a kastrol vložíme do předehřáté trouby na 70 minut.
- 4Kedlubny oloupeme, nakrájíme na proužky. Po 30 minutách pečení je přidáme k masu s cibulkami a pokrájenou slaninou. Necháme dopéct.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.