Krůtí pivní bujon

160 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
828 kcal
Bílkoviny
89 g
Tuky
29 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
10 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Krůtí krky omyjeme, odblaníme a rozkrájíme na menší kusy.
  • 2
    Mrkev, celer, petržel a cibuli oloupeme, omyjeme a nakrájíme na menší kusy.
  • 3
    V hrnci si rozehřejeme olej a maso se zeleninou pod pokličkou podusíme. Pak přilijeme 2,5 dl světlého piva, 7,5 dl slepičího vývaru, přidáme bobkový list, nové koření, celý pepř a pod pokličkou necháme vývar jen probublávat přibližně 30 minut.
  • 4
    Vývar scedíme a dáme do druhého dne vychladit. Druhý den sebereme omastek z povrchu bujonu, pak ho přivedeme k varu a odstavíme. Ochutíme solí, posypeme omytou, drobně pokrájenou petrželkou a podáváme.
  • 5
    Slepičí bujon [28675]:
  • 6
    Celou očištěnou slepici omyjeme, rozporcujeme a vložíme do většího hrnce.
  • 7
    Celou cibuli očistíme z vrchní slupky a omyjeme. Očištěnou mrkev, celer, petržel a pórek omyjeme, pokrájíme na menší kusy a vše přidáme ke slepici. Maso se zeleninou zalijeme 1 litrem vody s 2,5 dl bílého vína. Přidáme petrželovou a celerovou nať, tymián, bazalku, celý černý pepř a sůl.
  • 8
    Vodu s ingrediencemi přivedeme k varu, pak hned snížíme teplotu a polévku necháme pod pokličkou jen mírně probublávat, abychom docílili čistého vývaru.
  • 9
    Když je maso měkké, vývar scedíme. Takto čistý bujon dochutíme solí a podáváme.
  • 10
    Maso obereme od kostí a můžeme ho podávat pokrájené v bujonu nebo ho využijeme k jiným pokrmům.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.