Krůtí plátky Argenteuil
30 min.
Ingredience
- 430gramůChřest sterilovaný
- 400gramůBrambory pečené
- 1,5litryVoda pitná
- 400gramůKrůtí prsa
- 3lžičkySůl
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 4kusyVejce slepičí
- 80gramůMáslo čerstvé
- 2lžícePažitka
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 80gramůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
760 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
47 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
10 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme přes vlákna na 4 řízky, hodně je naklepeme, osolíme a poprášíme paprikou.
- 2Do kastrolu vlijeme vodu, osolíme, nalijeme ocet a přivedeme k varu. Do šálku vejce rozklepáváme po jednom a nízko nad hladinou vroucí vody je vpouštíme do kastrolu.
- 3Pomalým varem vaříme zhruba 4 minuty. Následně je děravou naběračkou vyjmeme a dáme do vlažné vody, aby neoschla.
- 4Na rozpáleném oleji opečeme dozlatova krůtí řízky spolu s chřestem.
- 5Na talíři řízky obložíme chřestem a pečenými bramborami, na maso položíme okapaná vejce.
- 6Do pánve přidáme 2 lžíce vody, povaříme a mimo plotnu vmícháme máslo. Šťávu přisolíme a vše přelijeme, podáváme posypané sekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.