Krůtí plátky Argenteuil

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
760 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
47 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
10 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso nakrájíme přes vlákna na 4 řízky, hodně je naklepeme, osolíme a poprášíme paprikou.
  • 2
    Do kastrolu vlijeme vodu, osolíme, nalijeme ocet a přivedeme k varu. Do šálku vejce rozklepáváme po jednom a nízko nad hladinou vroucí vody je vpouštíme do kastrolu.
  • 3
    Pomalým varem vaříme zhruba 4 minuty. Následně je děravou naběračkou vyjmeme a dáme do vlažné vody, aby neoschla.
  • 4
    Na rozpáleném oleji opečeme dozlatova krůtí řízky spolu s chřestem.
  • 5
    Na talíři řízky obložíme chřestem a pečenými bramborami, na maso položíme okapaná vejce.
  • 6
    Do pánve přidáme 2 lžíce vody, povaříme a mimo plotnu vmícháme máslo. Šťávu přisolíme a vše přelijeme, podáváme posypané sekanou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.