Krůtí plátky s petrželkovou omáčkou
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1špetkaPepř bílý
- 1špetkaPetržel - nať
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1kilogramKrůtí prsa
- 2lžíceOlej stolní
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1kusPolévkové kostky Vitana
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
506 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
27 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
491 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Nakrájené maso na plátky osolíme, opepříme a opečeme z obou stran dozlatova.
- 2Maso dáme do misky a udržujeme v teple.
- 3Na oleji osmahneme cibuli, zaprášíme hladkou moukou a uděláme jíšku.
- 4Přilijeme studenou vodu a přivedeme k varu.
- 5Přidáme kostku bujonu a bílý pepř.
- 6Přidáme nasekanou petrželku, rozmixujeme a zalijeme smetanou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.