Krůtí přírodní plátky v hořčičné omáčce
45 min.
Ingredience
- Na dochucení
- Omáčka
- 100mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaOmáčka sójová
- 3lžíceSmetana 6% (do kávy)
- 0,5lžíceHořčice plnotučná
- Restované krůtí plátky
- 200gramůKrůtí prsa
- 3špetkySůl
- 2špetkyPepř bílý
- 0,5lžíceMáslo nízkokalorické
- 0,5lžíceOlej sezamový
- 0,5lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
217 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
12 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
205 mg
Cukr
770 mg
Postup přípravy
- 1Krůtí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme plátky silné přibližně 1-1.5cm. Pak je zlehka naklepeme. Krůtí prsa z každé strany osolíme, posypeme čersvě pomletým pepřem a obalíme je v hladké mouce. Ve smetaně rozmícháme hořčici a sójovou omáčku dohladka. Omytou petrželku drobně pokrájíme.
- 2V hlubší pánvi rozpálíme olej, na něm zprudka orestujeme krůtí plátky dozlatova (nesmí být připálené). Pak přilijeme horkou vodu a pod poklicí maso dusíme asi 5 minut. Přimícháme smetanu s hořčicí a dusíme dalších 10 minut.
- 3Plátky masa dáme na talíře, polijeme je hořčičnou omáčkou, posypeme petrželkou a hned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.