Krůtí prsa marinovaná v podmáslí
95 min.
Ingredience
- 1500gramůKrůtí prsa
- 2lžícePetržel - nať
- 2lžíceKřen
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 5kusůCibulka jarní
- 3lžíceOlej rostlinný
- 1lžičkaSolamyl
- 3lžíceZakysaná smetana
- 750mililitrůMléko - podmáslí
- 3lžíceSherry brandy
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
734 kcal
Bílkoviny
89 g
Tuky
33 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
929 mg
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Do podmáslí vmícháme nastrouhaný křen, polovinu nasekané petržele, sůl a pepř. Přidáme nasekanou nať z cibulky. Omyté a osušené maso zalijeme připravenou marinádou a necháme v chladničce do druhého dne.
- 2Maso osušíme a zprudka opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji. Přidáme očištěnou cibulku nakrájenou na kolečka a pečeme asi 30 minut v mírně vyhřáté troubě. Potom maso zalijeme marinádou a pečeme dalších 45 minut.
- 3Maso vyjmeme a udržujeme teplé. Šťávu ochutíme, zahustíme Solamylem, přidáme zakysanou smetanu, sherry a zbylou petrželku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.