Krůtí prsa na česneku
110 min.
Ingredience
- 1200gramůKrůtí prsa
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 300mililitrůVývar drůbeží
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 30gramůŘeřicha
- Marináda
- 3lžíceOlej slunečnicový
- 40mililitrůCitronová šťáva
- 10gramůCitronová kůra
- 60gramůCibule
- 1stroužekČesnek
- 10gramůEstragon
- 10gramůTymián čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
629 kcal
Bílkoviny
68 g
Tuky
28 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Marináda: smícháme slunečnicový olej, citronovou kůru a šťávu, cibuli, drcený česnek, nasekaný estragon a tymián. Krůtí prsa marinádou obalíme, přikryjeme a necháme 8 hodin v chladničce marinovat. Občas je obrátíme.
- 2Maso osolíme, opepříme a dáme na pekáč, přecedíme marinádu a maso s ní podlijeme. Přikryjeme alobalem a 60 minut pečeme v předehřáté troubě při 190 °C. Po 20 minutách pečení odstraníme fólii, aby se krůta opekla pěkně dohněda.
- 3Do nejsilnějších částí zapíchneme jehlici. Vytéká-li čirá šťáva, je maso propečené. Vyjmeme je z pekáče a během přípravy šťávy je udržujeme teplé.
- 4Pekáč postavíme na oheň, výpek zaprášíme moukou a dobře ji provaříme. Přilijeme vývar a nejméně 3 minuty povaříme.
- 5Krůtu ozdobíme řeřichou, šťávu podáváme zvlášť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.