Krůtí prsa na česneku

110 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
629 kcal
Bílkoviny
68 g
Tuky
28 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Marináda: smícháme slunečnicový olej, citronovou kůru a šťávu, cibuli, drcený česnek, nasekaný estragon a tymián. Krůtí prsa marinádou obalíme, přikryjeme a necháme 8 hodin v chladničce marinovat. Občas je obrátíme.
  • 2
    Maso osolíme, opepříme a dáme na pekáč, přecedíme marinádu a maso s ní podlijeme. Přikryjeme alobalem a 60 minut pečeme v předehřáté troubě při 190 °C. Po 20 minutách pečení odstraníme fólii, aby se krůta opekla pěkně dohněda.
  • 3
    Do nejsilnějších částí zapíchneme jehlici. Vytéká-li čirá šťáva, je maso propečené. Vyjmeme je z pekáče a během přípravy šťávy je udržujeme teplé.
  • 4
    Pekáč postavíme na oheň, výpek zaprášíme moukou a dobře ji provaříme. Přilijeme vývar a nejméně 3 minuty povaříme.
  • 5
    Krůtu ozdobíme řeřichou, šťávu podáváme zvlášť.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.