Krůtí prsa na pomerančích

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
523 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
26 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
3 g
Cukr
22 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve si v kastrolu na másle orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli dozlatova, přisypeme cukr a necháme ho rozpustit. Přidáme balzamikový ocet, horkou vodu, šťávu ze dvou pomerančů, drcené hřebíčky, zázvor, špetku kardamomu a soli. Povaříme a ztlumíme oheň.
  • 2
    Na jiné pánvi na trošce oleje osmahneme krůtí steaky z obou stran, každé 3-4 minuty. Potom je naložíme do pomerančového vývaru a dusíme tak dlouho, až se šťáva odpaří a má omáčkovou konzistenci. Dle chuti pomerančů můžeme omáčku dosladit, nebo dokyselit citronem.
  • 3
    Jeden dobře omytý pomeranč nakrájíme na kolečka, kterými poklademe maso, přidáme sekaný koriandr a necháme 5 minut odstát.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.