Krůtí prsa na pomerančích
30 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2lžíceCitronová šťáva
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceCukr třtinový
- 1hrnekVývar zeleninový
- 4kusyHřebíček
- 1špetkaKardamom
- 1kusPomeranče
- 1lžíceKoriandr čerstvý
- 1špetkaSůl
- 2šálkyPomerančová šťáva
- 4lžíceOlej olivový
- 2lžičkyBalsamico ocet
- 1lžičkaZázvor mletý
- 600gramůKrůtí prsa
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
523 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
26 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
3 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve si v kastrolu na másle orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli dozlatova, přisypeme cukr a necháme ho rozpustit. Přidáme balzamikový ocet, horkou vodu, šťávu ze dvou pomerančů, drcené hřebíčky, zázvor, špetku kardamomu a soli. Povaříme a ztlumíme oheň.
- 2Na jiné pánvi na trošce oleje osmahneme krůtí steaky z obou stran, každé 3-4 minuty. Potom je naložíme do pomerančového vývaru a dusíme tak dlouho, až se šťáva odpaří a má omáčkovou konzistenci. Dle chuti pomerančů můžeme omáčku dosladit, nebo dokyselit citronem.
- 3Jeden dobře omytý pomeranč nakrájíme na kolečka, kterými poklademe maso, přidáme sekaný koriandr a necháme 5 minut odstát.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.