Krůtí prsa po portugalsku
50 min.
Ingredience
- 200gramůCibule
- 200mililitrůOlej olivový
- 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1000gramůKrůtí prsa
- 600gramůŽampiony čerstvé
- 150gramůMáslo čerstvé
- 10gramůSůl
- 25gramůPetržel - nať
- 5gramůPepř černý mletý
- 100gramůCitrony
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 300mililitrůHovězí vývar základní
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
606 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
50 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Krůtí prsa opláchneme a nakrájíme na plátky - filátka. Lehce je naklepeme, osolíme, opepříme a rychleji opečeme na olivovém oleji.
- 2Cibuli oloupeme, drobně nakrájíme a zlehka ji osmahneme na rozehřátém oleji. Přidáme očištěné a na plátky nakrájené žampiony, osolíme, opepříme, krátce podusíme, zalijeme vývarem a znovu podusíme.
- 3Potom zahustíme světlou máslovou jíškou, vše promícháme a povaříme.
- 4Omáčku se žampiony rozmixujeme, přecedíme, přilijeme smetanu a citronovou šťávu a dobře převaříme.
- 5Opečená prsíčka přendáme na nahřáté talíře, přelijeme smetanovou omáčkou a ozdobíme omytou, překrájenou petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.