Krůtí prsa po portugalsku

50 min.
Portugalsko

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
606 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
50 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Krůtí prsa opláchneme a nakrájíme na plátky - filátka. Lehce je naklepeme, osolíme, opepříme a rychleji opečeme na olivovém oleji.
  • 2
    Cibuli oloupeme, drobně nakrájíme a zlehka ji osmahneme na rozehřátém oleji. Přidáme očištěné a na plátky nakrájené žampiony, osolíme, opepříme, krátce podusíme, zalijeme vývarem a znovu podusíme.
  • 3
    Potom zahustíme světlou máslovou jíškou, vše promícháme a povaříme.
  • 4
    Omáčku se žampiony rozmixujeme, přecedíme, přilijeme smetanu a citronovou šťávu a dobře převaříme.
  • 5
    Opečená prsíčka přendáme na nahřáté talíře, přelijeme smetanovou omáčkou a ozdobíme omytou, překrájenou petrželovou natí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.