Krůtí prsa s jablečným křenem
85 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 200gramůZelenina kořenová
- 1lžícePetržel - nať
- 1kusBobkový list
- 1lžičkaPepř černý celý
- 2kusyKrůtí prsa
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceKopr čerstvý
- 2lžíceSolamyl
- 3lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaCukr krupice
- 3lžíceKřen
- 1kusJablka
- 1,5litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
353 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
18 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
4 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Zeleninu očistíme a nadrobno nakrájíme, oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka. Vložíme do 1,5 l vody, přidáme sůl, pepř a bobkový list, nadrobno nasekáme a přidáme petrželku a kopr a uvedeme do varu. Přidáme omytá krůtí prsa a vaříme asi 1 hodinu. Potom maso vyjmeme a udržujeme teplé.
- 2Vývar scedíme. Rozehřejeme máslo a nastrouháme do něj oloupané jablko. Přilijeme 500 ml vývaru, přidáme solamyl rozmíchaný ve smetaně, necháme přejít varem a odstavíme z ohně. Osolíme, opepříme, osladíme a ochutíme citronovou šťávou a nastrouhaným křenem.
- 3Maso nakrájíme na plátky, upravíme na talíře a podáváme s omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.