Krůtí prsa s jablečným křenem

85 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
353 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
18 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
4 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zeleninu očistíme a nadrobno nakrájíme, oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka. Vložíme do 1,5 l vody, přidáme sůl, pepř a bobkový list, nadrobno nasekáme a přidáme petrželku a kopr a uvedeme do varu. Přidáme omytá krůtí prsa a vaříme asi 1 hodinu. Potom maso vyjmeme a udržujeme teplé.
  • 2
    Vývar scedíme. Rozehřejeme máslo a nastrouháme do něj oloupané jablko. Přilijeme 500 ml vývaru, přidáme solamyl rozmíchaný ve smetaně, necháme přejít varem a odstavíme z ohně. Osolíme, opepříme, osladíme a ochutíme citronovou šťávou a nastrouhaným křenem.
  • 3
    Maso nakrájíme na plátky, upravíme na talíře a podáváme s omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.