Krůtí prsa s růžičkovou kapustou
80 min.
Ingredience
- 750gramůKapusta růžičková
- 300gramůBrambory
- 6kusůCibulka jarní
- 30gramůZázvor celý
- 100gramůOřechy Kešu
- 3lžíceOlej olivový
- 1lžičkaKurkuma
- 1špetkaSůl
- 400mililitrůKokosové mléko
- 2lžíceSirup javorový
- 400gramůKrůtí prsa
- 1špetkaPepř cayenský
- 3lžíceCitronová šťáva
- 3stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
701 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
42 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
33 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Růžičkovou kapustu očistíme a rozkrojíme na půlky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka. Zázvor a česnek oloupeme a najemno nasekáme.
- 2Na pánvi bez oleje opražíme kešu oříšky, vyjmeme je a odložíme stranou. Potom na pánvi rozpálíme olej a opečeme na něm růžičkovou kapustu, brambory a bílé části jarní cibulky. Přidáme zázvor, mletou kurkumu a sůl a vše pečeme asi 3 minuty. Přilijeme kokosové mléko a javorový sirup a necháme 20 minut povařit. Krůtí maso nakrájíme na proužky, osolíme, opepříme a asi po 10 minutách vložíme k zelenině na pánev.
- 3Nakonec přidáme zelenou část jarní cibulky, dochutíme solí, cayenským pepřem a citronovou šťávou. Navrch nasypeme kešu oříšky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.