Krůtí prsa v pomerančové marinádě
60 min.
Ingredience
- 500gramůKrůtí prsa
- Na podlití
- 100mililitrůVoda pitná
- Obloha
- Pomerančová marináda
- 3lžíceOlej sezamový
- 1kusPomeranče
- 2lžíceOmáčka sójová
- 2lžíceMed včelí
- 3stroužkyČesnek
- 100mililitrůRajčatová šťáva
- 1lžíceMaizena - kukuřičný škrob
- 0,5lžičkaZázvor mletý
- 0,5lžičkaHřebíček mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
343 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
14 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
3 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve si připravíme pomerančovou marinádu: do mísy s olejem vymačkáme šťávu z pomerančů. Přidáme k ní sójovou omáčku, med, prolisované stroužky česneku, rajčatovou šťávu, mletý zázvor, mletý hřebíček a kukuřičný škrob Maizenu. Vše v míse důkladně promícháme. Omytá a osušená krůtí prsa rozřežeme na poloviny a celá je namočíme do marinády na 6-8 hod.
- 2Druhý den předehřejeme troubu na 200°C. Do zapékací misky dáme marinovaná krůtí prsa, podlijeme je troškou vody, mísu zakryjeme alobalem a vložíme do předehřáté trouby. Maso během pečení několikrát potřeme zbývající marinádou. Pečeme ho přibližně 35-45 minut.
- 3Omytý a osušený pomeranč pokrájíme na měsíčky. Měkké upečené maso pokrájíme na plátky, dáme je na talíře, ozdobíme kousky pomeranče, maso přelijeme výpekem a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.