Krůtí prsa v pomerančové marinádě

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
343 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
14 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
3 g
Cukr
19 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve si připravíme pomerančovou marinádu: do mísy s olejem vymačkáme šťávu z pomerančů. Přidáme k ní sójovou omáčku, med, prolisované stroužky česneku, rajčatovou šťávu, mletý zázvor, mletý hřebíček a kukuřičný škrob Maizenu. Vše v míse důkladně promícháme. Omytá a osušená krůtí prsa rozřežeme na poloviny a celá je namočíme do marinády na 6-8 hod.
  • 2
    Druhý den předehřejeme troubu na 200°C. Do zapékací misky dáme marinovaná krůtí prsa, podlijeme je troškou vody, mísu zakryjeme alobalem a vložíme do předehřáté trouby. Maso během pečení několikrát potřeme zbývající marinádou. Pečeme ho přibližně 35-45 minut.
  • 3
    Omytý a osušený pomeranč pokrájíme na měsíčky. Měkké upečené maso pokrájíme na plátky, dáme je na talíře, ozdobíme kousky pomeranče, maso přelijeme výpekem a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.