Krůtí prsa v pomerančové omáčce s fazolkami
75 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej olivový
- 800gramůKrůtí prsa
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceOlej rostlinný
- 250mililitrůVývar slepičí
- 2lžíceCitronová šťáva
- 2000gramůFazolové lusky zelené
- 3lžíceJíška instantní
- 1špetkaCukr krupice
- 1kusPomeranče
- 2kusyBazalka
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
580 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
23 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
15 g
Cukr
23 g
Postup přípravy
- 1Omytá krůtí prsa osušíme, osolíme, opepříme a opečeme na oleji. Přilijeme vývar, citronovou šťávu a dusíme pod pokličkou asi 45 minut.
- 2Fazolové lusky vyloupeme, fazole povaříme 7 minut v osolené vodě. Scedíme je a necháme okapat. Oloupaný česnek nakrájíme na plátky, opečeme na olivovém oleji do zlatova. Přidáme fazole, osolíme, opepříme a přimícháme nasekanou bazalku.
- 3Krůtí prsa vyjmeme a necháme zabalená v alobalu 10 minut odpočinout. Do vypečené šťávy vmícháme jíšku, necháme přejít varem. Osolíme, opepříme a osladíme.
- 4Maso s omáčkou a zeleninou ozdobíme plátky pomeranče. Podáváme s bramborovou kaší.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.