Krůtí prsa v pomerančové omáčce s fazolkami

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
580 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
23 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
15 g
Cukr
23 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytá krůtí prsa osušíme, osolíme, opepříme a opečeme na oleji. Přilijeme vývar, citronovou šťávu a dusíme pod pokličkou asi 45 minut.
  • 2
    Fazolové lusky vyloupeme, fazole povaříme 7 minut v osolené vodě. Scedíme je a necháme okapat. Oloupaný česnek nakrájíme na plátky, opečeme na olivovém oleji do zlatova. Přidáme fazole, osolíme, opepříme a přimícháme nasekanou bazalku.
  • 3
    Krůtí prsa vyjmeme a necháme zabalená v alobalu 10 minut odpočinout. Do vypečené šťávy vmícháme jíšku, necháme přejít varem. Osolíme, opepříme a osladíme.
  • 4
    Maso s omáčkou a zeleninou ozdobíme plátky pomeranče. Podáváme s bramborovou kaší.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.