Krůtí prsa v žampionové omáčce
45 min.
Ingredience
- 600gramůKrůtí prsa
- 60gramůSlanina vepřová
- 120gramůCibule
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 150mililitrůVývar drůbeží
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 150gramůSmetana zakysaná 14%
- 20gramůPažitka
- 30gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
519 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
30 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Rozehřejeme v pánvi máslo. Když začne pěnit, přidáme nudličky krůtího masa a zprudka je 5 minut smažíme, průběžně promícháváme. Děrovanou naběračkou potom maso vyjmeme a udržujeme teplé.
- 2Na pánvi vyškvaříme slaninu a zpěníme na ní nakrájenou cibuli. Přidáme půlky žampionů a společně asi 5 minut podusíme. Potom zaprášíme moukou a krátce osmahneme, průběžně promícháváme.
- 3Přilijeme vývar, mícháme a vaříme nejméně 10 minut. Do omáčky vložíme opečené maso a zvolna upravujeme, aby se maso dobře prohřálo. Osolíme a opepříme.
- 4Přidáme zakysanou smetanu a už jen prohřejeme. Servírujeme posypané nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.