Krůtí prsa ve smetanové omáčce s pórkem a tykví
40 min.
Ingredience
- 600gramůKrůtí prsa
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 150mililitrůSmetana
- 80mililitrůVývar drůbeží
- 1lžíceRajčatový protlak
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 40mililitrůOlej rostlinný
- 0,25lžičkaSůl
- 0,5lžícePaprika mletá sladká
- Na zeleninu
- 600gramůTykev
- 450gramůPórek
- 0,25špetkaPepř černý mletý
- 1,5lžíceMed včelí
- 3stroužkyČesnek
- 60gramůMáslo čerstvé
- 0,25lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
623 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
34 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
4 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Prsa nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a opepříme. Řízky obalíme v mouce, v níž jsme rozmíchali mletou papriku. Pórek očistíme, nakrájíme na kousky, dobře opereme a necháme okapat. Oloupanou tykev rozkrojíme, odstraníme semena a tykev nakrájíme na silnější nudličky. Česnek rozdrtíme.
- 2Tykev spolu s česnekem osmažíme na másle, osolíme a opepříme. Poté zeleninu dusíme ve vlastní šťávě. Po 10 minutách přidáme pórek, med a dodusíme.
- 3V mezičase na oleji z obou stran smažíme řízky dozlatova. Usmažené řízky vyjmeme a držíme na teple. Ve výpeku orestujeme protlak, rozředíme smetanou, vývarem a omáčku na mírném plameni provaříme.
- 4Řízky podáváme přelité omáčkou a s dušenou zeleninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.