Krůtí ragú na víně
85 min.
Ingredience
- 200gramůCibule
- 600gramůKrůtí stehna
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1kusPaprikové lusky čerstvé
- 2kusyRajčata
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 800gramůBrambory
- 1špetkaKmín drcený
- 1decilitrVíno bílé
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaChilli koření mleté
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
418 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
14 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Omyté krůtí stehno mírně naklepeme a nakrájíme na kostky.
- 2Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, odstavíme z ohně, vmícháme mletou papriku.
- 3Do vymaštěného kastrolu vložíme připravené maso, pokryjeme je cibulí, očištěnou, na nudličky pokrájenou paprikou, oloupanými, na kousky rozkrájenými rajčaty a vše posypeme krájeným česnekem, kmínem a solí. Mírně podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou do poloměkka.
- 4Přidáme chilli koření, oloupané, na kostky nakrájené brambory, víno a dusíme, až maso i brambory změknou.
- 5Podáváme se zeleninovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.