Krůtí ragú v pivní omáčce
45 min.
Ingredience
- 500gramůKrůtí prsa
- 2kusyCibule červená
- 250gramůRajčata
- 400gramůFazolky mražené
- 100gramůAnglická slanina
- 125gramůZakysaná smetana
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 350mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 350mililitrůVývar drůbeží
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
644 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
35 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Omytá krůtí prsa nakrájíme na nudličky. Fazolky povaříme v osolené vodě asi 5 minut, propláchneme studenou vodu a necháme okapat.
- 2Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme, přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, máslo, vložíme krůtí maso a opečeme je. Osolíme, opepříme, poprášíme moukou, zamícháme a opékáme asi 2 minuty.
- 3Potom přilijeme pivo, vývar, přidáme fazolky a chvíli povaříme. Vmícháme smetanu, omytá, na kostičky nakrájená rajčata a necháme jen přejít varem.
- 4Nakonec pokrm podle chuti osolíme, opepříme a ozdobíme nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.