Krůtí řízečky naložené v jogurtu
40 min.
Ingredience
- 500gramůKrůtí maso
- 200mililitrůJogurt bílý
- 5stroužkůČesnek
- 2kusyVejce slepičí
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 200mililitrůMléko polotučné
- 1lžíceTymián čerstvý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2decilitryOlej olivový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
556 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
40 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
982 mg
Cukr
191 mg
Postup přípravy
- 1Pořádně omyté, osušené krůtí maso nakrájíme na menší medailonky. Řízečky z obou stran osolíme, potřeme drceným česnekem, naložíme do jogurtu a necháme marinovat přes noc v chladničce.
- 2Z vajec, mouky, mléka, špetky soli, pepře a tymiánu připravíme těstíčko. V něm obalujeme medailonky očištěné od jogurtu a ihned smažíme na rozpáleném oleji 2-3 minuty z obou stran.
- 3Podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.